علت تپش قلب در خانم ها چیست؟ (تپش قلب کوبنده و ناگهانی)

تپش قلب در خانم ها رایج تر است یا در آقایان؟

البته در خانمها این مطلب بیشتر دیده میشود که از علل قلبی میتوان به آریتمی، پرولاپس میترال بخصوص در خانمها و اختلالات دریچه ها اشاره داشت و در علل غیر قلبی نیز مشکلات تیروئید و کم خونی و اختلالات هورمونی میبایست بررسی شوند. تپش قلب در خانم ها می تواند عارضه جانبی مصرف برخی داروها هم باشد، مثل داروهایی که برای درمان آسم و اختلالات تیروئید استفاده میشوند.


قلب‌های سالم نیز ممکن است دچار اختلال ریتم یا آریتمی شوند و تقریبا اکثر آدمها تا به حال تپش قلب را تجربه کرده اند. این احساس بیشتر هنگام استرس و اضطراب و ترس ویا در هنگام بی خوابی های شب اتفاق می افتد و اکثرا در خانمها شایع‌تر است.


هنگام فعالیت بدنی، ورزش، بالا رفتن از پله‌ها، حمل خریدهای روزانه، فشار روحی، خوشحالی، غم، عصبانیت و هیجان ضربان قلب بالا می‌رود تا به بدن اکسیژن کافی برسد. اما گاهی اوقات این ضربان سریع و کوبنده قلب مدت بیشتری باقی می‌ماند و به اضطراب و نگرانی‌ فرد می‌انجامد.


اگر اختلال ریتم آنقدر شدید باشد که پمپاژ قلب تحت تاثیر قرار گرفته و باعث سرگیجه یا حتی بیهوشی شود یا اگر همراه با آن درد سینه، تنگی نفس یا حالت تهوع احساس شود یا اینکه در فامیل نزدیک سابقه سکته قلبی وجود داشته باشد فرد دچار شده میبایست به پزشک مراجعه کند.


بکار گیری روش های تشخیصی

نوار قلب ، هولتر یا پایش نوار قلب مداوم بررسی الکترو فیزیو لوژی قلب اکوکاردیو گرافی داپلر رنگی و…اغلب بیماران دچار تپش قلب آریتمی جدی یا بیماری ساختمانی قلبی ندارند.


برای اینکه مشخص شود تپش قلب از نوع مهم است یا خیر می توان دقیقا آن زمانی که حمله تپش شروع می شود نوار قلب گرفت. اگر هم بیمار نتوانست در آن لحظه نوار قلب بگیرد می تواند از دستگاه هولتر مانیتورینگ استفاده کند.


به این صورت که پزشک دستگاه را به مریض وصل می کند و بعد او به منزل می رود و تا 24 ساعت ضربان قلبش در دستگاه ثبت می شود. بیمار باید در لحظاتی که احساس می کند تپش قلب دارد، دکمه دستگاه را فشار دهد تا آن لحظه علامت گذاری شود. سپس پزشک آن را بررسی می کند تا ببیند در آن لحظه واقعا آریتمی مهمی اتفاق افتاده یا صرفا علامتی بوده است که خود بیمار بیان کرده و چیز مهمی نیست.


تپش قلب همیشه خطرناک نیست!

برخی از آریتمی‌ها شدید و خطرناک هستند و ممکن است منجر به ایست قلبی شوند. اما برخی دیگر خوش‌خیم هستند و خود به خود بهبود پیدا می‌کنند.


شیوع بیماری های قلبی در سرما


تپش قلب احساسی است که تنها خود بیمار می‌تواند آن را بیان کند. به عبارت دیگر پزشک نمی‌تواند به بیمار خود بگوید که شما تپش قلب دارید، در واقع شکایتی است که بیمار با آن نزد پزشک می‌آید. حال ممکن است فردی که احساس تپش دارد با انجام بررسی‌های پزشکی متوجه شود قلبش در وضعیت طبیعی قرار دارد. ممکن است تپش قلب علت مهم یا غیرمهمی داشته باشد.


راهکار کاهش تپش قلب و اجتناب از محرک ها

تحقیقات نشان داده است نفس عمیق و آرامش می تواند به کاهش سرعت قلب و تپش کمک کند. بعضی از محرک ها باعث می شوند ضربان قلب شما تندتر شود و احساس تپش قلب کنید. خوردن چند فنجان قهوه در روز نه تنها نمی تواند تپش قلب را برطرف کند، بلکه قرص های کافئین دار و نوشیدنی های انرژی زا می توانند سبب تپش قلب هم بشوند.


همه خانم‌ها تپش قلب و پرولاپس دریچه میترال دارند؟

پرولاپس دریچه میترال یکی از اختلالات آناتومیکی قلب به شمار می‌آید و یکی از علائم آن می‌تواند تپش قلب باشد. در این اختلال دریچه میترال بر اثر کمبود نوعی پروتئین، هنگام بسته شدن مقداری به داخل دهلیز خم می‌شود. پرولاپس در خانم‌ها شایع‌تر است اما شیوع کلی‌اش در جامعه حدود 2درصد است یعنی از هر 100 نفر ممکن است 2 نفر پرولاپس داشته باشند.


علت تپش قلب در خانم ها


اما باز هم همیشه اینطور نیست که هرکس پرولاپس دارد حتما تپش قلب هم خواهد داشت یا هرکس تپش قلب دارد پس پرولاپس دارد. پرولاپس نوعی بیماری قلبی است که می‌تواند احتمال آریتمی و تپش قلب را بالا ببرد برای این افراد در مرحله اول درمان غیردارویی و در مراحل بعدی درمان دارویی تجویز می شود اما اگر بیمار بهبود نیافت، استفاده از وسایل و تجهیزات پزشکی یا بستری در بیمارستان برای برخی از آریتمی ها انجام می گیرد.


روش هایی برای پایین آوردن ضربان قلب

? کمی آب بنوشید.


? محکم سرفه کنید.


? تحرک تان را کم کنید.


? مصرف کافئین را کمتر کنید.


? تغذیه متعادل داشته باشید.


? در یک وعده غذا پرخوری نکنید.


? استرس تان را کم کنید و بخوابید.


? فعالیت بدنی منظم داشته باشید.


اگر این 5 نشانه را در خود احساس کردین جدی بگیرید و به پزشک مراجعه کنید:


پایین آوردن ضربان قلب


? تنگی نفس

? احساس سنگینی روی قفسه سینه

? دردهای تصادفی در بعضی نقاط بدن

? کرختی در دست و پا

? تپش قلب


تپش قلب می تواند حس لرزش قلب، خفگی یا مور مور شدن را به شما منتقل کند. گاهی ممکن است حس کنید که قلب تان یک ضربان را جا می اندازد یا به سختی می تپد. بعضی افراد تپش قلب را به شکل ضربان هایی در گردن و قفسه ی سینه حس می کنند و برخی هم فقط احساس ناراحتی کلی دارند.


نمایشگر ویدیو


00:00

00:11



در افراد مبتلا به تپش قلب که در بررسی های تشخیصی بیماری قلبی مشخص شد بر حسب نوع بیماری درمان های دارویی یا درمان های مداخله ای پیشرفته مٍثل استفاده از پیس میکر یا دستگاه ICD یا ابلیشن و گاهی مداخله جراحی برای کنترل بیماری زمینه قلبی انجام می شود.

منبع:drhendesi